January 8, 2011

Nicolas Ghesquière

It might be spring/summer in fashion world, I can't help to look back at the fall/winter 2010 shoe collection from Balenciaga designed by Nicolas Ghesquière. The shoes are so odd but so pretty... He used a lot of geometry in creating them and to be honest, I don't mind. I saw one of the designs in a magazine and I thought it was so original, so I had to write something about it and share the pictures with you guys. Not only do I love the architectural heel and platform, I also love how they still keep something classic in feminine in the designs. I'd personally go for the one with the laces or with the two straps. 
 
In de modewereld is het ondertussen al lente/zomer, maar ik blijf graag terugkijken naar de herfst/winter 2010 schoenencollectie van Balenciaga, gemaakt door Nicolas Ghesquière. Rare, maar prachtige schoenen... Hij gebruikte veel geometrische aspecten toen hij ze ontwierp en ik vind het helemaal niet erg! Ik zag één van de ontwerpen in een boekje en ik vond het zo origineel dat ik er iets over wou schrijven en de foto's met jullie wou delen. De hak en plateau zijn erg architectureel, waar ik echt van hou! Maar een ander leuk aspect: ze houden het klassiek en vrouwelijk! Als ik er een paar zou mogen uitkiezen, zou ik gaan voor die met de veters of met de twee riempjes.


 
 
 
Pictures via Trends in Details

4 comments:

Mode Junkie said...

i´d have one of each please.

xoxo Mode Junkie ♥

Stijn said...

I wish I was a woman!

Imelda said...

Mmmm, ze zitten natuurlijk wel super in elkaar, maar ik ga toch passen :)

Valérie (Valimero) said...

Bedankt voor je comment op mijn blog ! :-) De goede vraag zou zijn "Is het mogelijk om met deze schoenen te lopen ?" Want ze zijn zeer mooi maar het lijkt me niet zo eenvoudig om iets anders te doen dan gewoon blijven staan :-S Val
www.valimero-fashion-addict.com